Olika varianter av bingo

Det spelas en hel del olika varianter av bingo online. 90-bollars går vi igenom på annat ställe, då den i grunden skiljer sig från ”vanlig” 75-bollars. Men 75-bollars spelas även den i lite olika tappningar online, som det kan vara bra att känna till i förväg.

 

Klassisk bingo

Givetvis spelas klassisk bingo, den som använder sig av en bricka bestående av fem gånger fem rutor med nummer mellan 1 och 75. Den spelas precis som ute i verkliga livet, och den som först får fem i rad, antingen vågrätt, lodrätt eller horisontellt vinner. Dock finns online också snabbversioner av denna, som spelas mycket snabbare än vad som är möjligt live: och som saknar mycket av den sociala biten.

 

Variantbingo

Variantbingo är den bingo som är vanligast online, av 75-bollarsvarianterna. Denna Spelas på en bricka som består av tre vanliga brickor. Då varje nummer fortfarande bara kan förekomma en gång, innebär det att alla 75 numren finns representerade. Du måste alltså kryssa för ett nummer efter varje draget nummer. Variantbingo kännetecknas av att spelet inte tar slut vid den första bingon, utan fortsätter med att någon får två, tre, fyra rader, med storvinsten för en full bricka. Till skillnad från vanlig bingo ska dessa rader alltid vara horisontella. Dessutom ska raderna finnas på samma bricka. Att spelet pågår länge gör att alla deltagare riktigt kommer in i det, och mot slutet, när flera deltagare är nära att vinna, kan det bli riktigt spännande.

 

Mönsterbingo

Den sista av de 75-bollarsbingovarianterna som är vanlig på nätet. Detta spelas precis som vanlig bingo men med en avgörande skillnad: målet är inte att få fem i rad, utan att fylla ut ett visst mönster som finns på brickan. Dessa mönster finns i en mängd olika varianter, och en stor del av nöjet med mönsterbingo är att se vilket mönster man ska få denna gång. Mönsterbingo erbjuder omväxling, samtidigt som allt är bekant.

 

Vill du veta mer om bingovarianten Superbingo kan du klicka här!