90-bollarsbingo

90-bollarsbingo är något som är vanligt online, men som mer sällan spelas ute i verkliga livet, i alla fall i Sverige. Denna variant spelas i huvudsak i England, Spanien och en rad andra länder, medan den bingo som är vanlig i Sverige i stället härrör från USA. 90-bollarsbingo skiljer sig på flera punkter från denna, men i princip är det samma sak, och som van bingospelare kommer man inte att ha några problem med att anpassa sig. 90-bollarsbingo är faktiskt äldre än den bingo vi spelar, som uppstod först i början av 1900-talet, så man kan med fog påstå att det är originalet, även om det inte var först med namnet bingo.

En 90-bollars bingobricka har 3 rader som alla är 9 rutor breda. Den första kolumnen har nummer mellan 1 och 10, den andra mellan 11 och 20 och så vidare. Men en viktig skillnad är att det finns ett flertal tomma rutor också. På varje rad så har fem av rutorna nummer, medan fyra är tomma. Spelet spelas sedan som vanlig bingo med att nummer ropas ut, som sedan fylls i. Skillnaden är dock att man inte vinner genom att få en full rad eller så. Den första som får en rad fylld vinner pris, men spelet tar inte slut där, utan fortsätter tills någon fyllt två rader, och så slutligen tre. Spelet varar alltså längre än ett vanligt bingoparti, och har mer än en vinnare. Det finns dock lite olika varianter av 90-bollars, där exempelvis bara den som fyller alla tre raderna vinner, eller spelet tar slut efter den första raden.

90-bollarsbingo kan kanske kännas lite konstigt de första gångerna, om man är van vid gammal hederlig Svensk bingo, men spelet har definitivt sin egen charm, och är tillräckligt bekant för att det inte ska vara svårt att hänga med. varför inte ta och prova det redan idag?